چکیده خبر سیاستی: یک تحقیق جدید که در مجله جاما پدیتریکس منتشر شده، نشان میدهد رشد و پرورش در فقر اثرات مخربی بر روی مغز دارد. در این رابطه لوبی و همکارانش تحقیق خود را بر روی کودکان کم سن و سال که در فقر زندگی میکنند متمرکز کرده و تغییرات در ساختمان مغز را شناسایی کردهاند. آنها به این نتیجه رسیدهاند که این موضوع میتواند مشکلات مادام العمر همچون افسردگی، مشکلات یادگیری و محدودیتهای توانایی مقابله با استرس را به همراه داشته باشد. با این حال، تحقیق لویی و همکارانش نشان میدهد که پرورش و آموزش والدین میتواند برخی از اثرات منفی را که بر روی آناتومی مغز دیده شده در کودکان فقیر جبران کند. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که آموزش مهارتهای پرورشی به والدین – به ویژه افرادی که زیر خط فقر زندگی میکنند – ممکن است برای کودکان مفید باشد. |
در آماری هشدار دهنده ۲۲ درصد کودکان ایالات متحده در فقر زندگی میکنند که این موضوع میتواند پیامدهای منفی طولانی مدت بر رشد مغز، سلامت روانی و موفقیت تحصیلی داشته باشد. یک مطالعه جدید که در مجله جاما پدیتریکس منتشر شد، نشان میدهد رشد و پرورش در فقر اثرات مخربی بر روی مغز دارد.
جانس لوبی، مددكار روانپزشك كودك، در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس مینویسد: اعمال مداخلات در اوایل دوران کودکی برای حمایت از محیط پرورش برای این کودکان، باید اولویت سلامتی عمومی ما باشد.
لوبی و همکارانش در تحقیقات خود بر روی کودکان کم سن و سال که در فقر زندگی می کنند تغییرات در ساختمان مغز را شناسایی کردهاند و معتقدند که این موضوع میتواند مشکلات مادام العمر همچون افسردگی، مشکلات یادگیری و محدودیتهای توانایی مقابله با استرس را به همراه داشته باشد.
با این حال، تحقیق لویی و همکارانش نشان میدهد که پرورش و آموزش والدین میتواند برخی از اثرات منفی را که بر روی آناتومی مغز دیده شده در کودکان فقیر جبران کند. یافتههای این پژوهش نشان میدهد که آموزش مهارتهای پرورشی به والدین -به ویژه افرادی که زیر خط فقر زندگی میکنند- ممکن است برای کودکان مفید باشد.
لوبی، سموئیل و مائو سولود لوگین، استاد روانپزشکی کودکان در دانشگاه واشنگتن میگوید: تحقیقات ما نشان داده است که اثرات فقر بر مغزی که در حال رشد است، به ویژه در هیپوکامپ[۱]، به شدت تحت تأثیر تنشهای والدین و تنشهای زندگی است که کودکان آنها را تجربه میکنند.
یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه ویسکانسین مدیسن نیز دریافت که کودکان کم درآمد دارای توسعه مغز نامنظم و نمراتی پایینتر از استاندارد هستند و و به همان میزان هم به دلیل تأخیر رشدی در قسمت لوب پیشانی و گیجگاهی در مغز، ۲۰ درصد موفقیت کمتر به دست میآورند.
لوبی در این رابطه نوشت: “در علم توسعه و پزشکی، اغلب علت و راه حل یک مشکل بهداشت عمومی به اندازه کافی روشن نیست. حتی کمتر رایج است که راه حلهای قابل قبول و مقرون به صرفه برای چنین مشکلی کشف و در دسترس قرار گیرد.”
لوبی مینویسد: بر اساس این تحقیق جدید و آنچه در حال حاضر در مورد اثرات مخرب فقر در توسعه مغز در کودکان و همچنین مزایای پرورش در اوایل دوران کودکی شناخته شده است، مهم ترین میراث جامعه ما مغزکودکان است؛ در حالی که ما به ندرت برنامه ریزی و نقشه راه برای حفاظت و حمایت از این میراث داریم.
[۱] قسمتی از دستگاه کنارهای (سیستم لیمبیک) مغز است که مرکز یادگیری است.
منبع: ساینس دیلی
برگردان: زهرا سعیدی، کارشناس ارشد سیاستگزاری عمومی
بازنشر این مطلب، تنها با ذکر منبع “سیاستگزاری عمومی ایران” بلامانع است.