چکیده: بیت کوین میتواند طی دو دهه گرمای جهانی را ۲ درجهی سانتیگراد بالاتر ببرد. بیت کوین یک واحد پولی رمزنگاریشده است که نیازهای سختافزاری سنگین دارد، و این امر مطمئناً منجر به تقاضای زیاد برای برق میشود. مطالعهای جدید که در مجلهی تغییرات آبوهوا در طبیعت منتشر شده است نشان میدهد که اگر بیت کوین به میزان مشابه با دیگر فناوریهای ایجادشده به کار رود، بهتنهایی میتواند انتشار گاز گلخانهای را بهاندازهای افزایش دهد که دمای جهانی را تا سال ۲۰۳۳، ۲ درجهی سانتیگراد افزایش دهد. استخراج بیت کوین تبادلاتی را ایجاد میکند که توسط گروهی از افراد به نام ماینر (کاونده) ثبت و پردازش میشود. ماینرها هر تبادل بیت کوین انجام شده در طول یک دورهی زمانی را بهصورت یک بلوک گروهبندی میکنند. سپس بلوکها به زنجیره اضافه میشوند، که یک دفتر کل عمومی نامیده میشود. فرایند اعتبارسنجی توسط ماینرها که در حال رقابت برای به دست آوردن یک اثبات کارکرد در تبادل با بیت کوین هستند، نیازمند مقادیر زیادی برق است. تیمی از محققان یو اچ مانوآ اطلاعاتی را، همانند کارایی برق کامپیوترهای استفاده شده برای استخراج بیت کوین، مکان جغرافیایی ماینرها که احتمالاً بیت کوین را محاسبه کردهاند، و انتشار گاز دیاکسید کربن بابت تولید برق را در این کشورها، تحلیل کردهاند. بر اساس این دادهها، تخمین زدهاند که استفاده از بیت کوین در سال ۲۰۱۷، ۶۹ میلیون مترمکعب گاز دیاکسید کربن را منتشر کرده است. |
بیت کوین میتواند طی دو دهه گرمای جهانی را ۲ درجهی سانتیگراد بالاتر ببرد.این امر بهتنهایی میتواند انتشار گازی کافی را برای افزایش گرمای جهانی در ۲۰۳۳ افزایش دهد
مطالعهای جدید که در مجلهی تغییرات آبوهوا در طبیعت منتشر شده است نشان میدهد که اگر بیت کوین به میزان مشابه با دیگر فناوریهای ایجادشده به کار رود، بهتنهایی میتواند انتشار گاز گلخانهای را بهاندازهای افزایش دهد که دمای جهانی را تا سال ۲۰۳۳، ۲ درجهی سانتیگراد افزایش دهد.
رندی رولینز، دانشجوی ارشد دانشگاه هاوایی در کارخانهی کاغذسازی مانوآ و کاوثور میگوید “بیت کوین یک واحد پولی رمزنگاریشده است که نیازهای سختافزاری سنگین دارد، و این امر مطمئناً منجر به تقاضای زیاد برای برق میشود.”
بیت کوین و چند ارز دیجیتال دیگر، نوعی ارز هستند که بهصورت دیجیتال و از طریق رمزنگاری وجود دارند، نیازمند مقادیر زیادی برق است. استخراج بیت کوین تبادلاتی را ایجاد میکند که توسط گروهی از افراد به نام ماینر (کاونده) ثبت و پردازش میشود. ماینرها هر تبادل بیت کوین انجام شده در طول یک دورهی زمانی را بهصورت یک بلوک گروهبندی میکنند. سپس بلوکها به زنجیره اضافه میشوند، که یک دفتر کل عمومی نامیده میشود. فرایند اعتبارسنجی توسط ماینرها که در حال رقابت برای به دست آوردن یک اثبات کارکرد در تبادل با بیت کوین هستند، نیازمند مقادیر زیادی برق است.
نیازهای برقی بیت کوین مشکلات بسیار و بحثهای آنلاین وسیعی را ایجاد کرده است، در این مورد که این تأسیسات یا حلقههایی را که اثبات کارکرد بیت کوینها را محاسبه میکنند کجا قرار بگیرند. مسئلهای کمتر بحثبرانگیز عبارت است از تأثیرات محیطی تولید اینهمه برق.
تیمی از محققان یو اچ مانوآ اطلاعاتی را، همانند کارایی برق کامپیوترهای استفاده شده برای استخراج بیت کوین، مکان جغرافیایی ماینرها که احتمالاً بیت کوین را محاسبه کردهاند، و انتشار گاز دیاکسید کربن بابت تولید برق را در این کشورها، تحلیل کردهاند. بر اساس این دادهها، تخمین زدهاند که استفاده از بیت کوین در سال ۲۰۱۷، ۶۹ میلیون مترمکعب گاز دیاکسید کربن را منتشر کرده است.
محققان همچنین روش به کار رفتن دیگر فناوری توسط جامعه را بررسی کردند و سناریوهایی برای تخمین کل انتشار دی اکسید کربن ارائه دادهاند که نرخ رشد بیت کوین را با دیگر فناوریهای بهکار رفته مقایسه میکند.
این گروه دریافت که اگر بیت کوین استفاده شود، حتی در کمترین میزانی که دیگر فناوریها بهکاررفتهاند، انتشار تجمعی گاز آن بهاندازهای است که میتواند تنها ظرف ۲۲ سال گرمای زمین را بیش از ۲ درجهی سانتیگراد افزایش دهد. اگر این کاربرد با نرخ متوسط دیگر فناوریها انجام گیرد، این عدد نزدیک به ۱۶ سال خواهد بود.
کتی تالادی، یک دانشجوی ارشد یو اچ مونوآ و یکی از نویسندگان مقاله میگوید “در حال حاضر انتشار گاز ناشی از حملونقل، خانهسازی و غذا مهمترین عوامل تغییرات آبوهوایی جاری هستند. این تحقیق نشان میدهد که بیت کوین میتواند به این لیست اضافه شود.”
کامیلو مورا، استاد وابستهی جغرافی در دانشکدهی علوم اجتماعی در یو اچ مانوآ و نویسندهی اصلی مقاله میگوید “ما نمیتوانیم آیندهی بیت کوین را پیشبینی کنیم، اما اگر این فناوری با کمترین روندی که دیگر فناوریها بهپیش میروند پیاده شود، خبرهای خیلی بدی برای تغییرات آبوهوای و انسانها و گونههای تحت تأثیر این تغییرات خواهد بود.”
مورا اضافه میکند “باوجود تغییرات دائماً در حال رشد ناشی از شرایط آبوهوایی خطرناک، انسانیت در حال تجربهی این حقیقت است که تغییرات آبوهوایی تا جای ممکن واقعی و شخصی هستند. بهوضوح، هدف هر پیشرفت دیگری از ارزهای دیجیتالی باید الزاماً کاهش تقاضای برق باشد، اگر که قرار باشد از نتایج مخرب گرم شدن دو درجهای گرمای زمین اجتناب گردد.”
منبع: ساینسدیلی