۱۷ هدف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای دستیابی به برابری، تضمین صلح جهانی و پایان دادن به فقر شدید تعیین شده است. فرانچسکو فوزو نرینی، استادیار بخش تجزیه و تحلیل سیستمهای انرژی در مؤسسه سلطنتی فناوری در یک مطالعه جدید میگوید: این اهداف یک برنامه بلند پروازانه است که مستلزم دسترسی به طیف وسیعی از شرایط و پیشنیازها است. اما یک مورد در مرکز بسیاری از اهداف قرار دارد: این که مردم دسترسی به انرژی تمیز و مقرون به صرفه دارند.
محققان با تجزیه و تحلیل اهداف توسعه سازمان ملل متحد دریافتند که دسترسی به انرژی پاک و مقرون به صرفه در قلب دو سوم از این اهداف، از جمله پایان دادن به تبعیض علیه زنان تا پایان دادن به فقر است.
این مقاله که در Nature Energy منتشر شده است، دریافت که انرژی در دستیابی به آینده آرام و پایدار مؤثر است.
فوزو نرینی میگوید: “دسترسی به غذا، آب تمیز، بهداشت، آموزش، فنآوری و مراقبتهای بهداشتی همه با انرژی ارزان و پاک همراه است. برای مثال، دسترسی به برق در مدارس و خانهها لازم است تا تمام دختران و پسران به آموزشهای ابتدایی و متوسطه رایگان، عادلانه و با کیفیت خوب دسترسی داشته باشند.”
همانطور که کشورهای عضو سازمان ملل متحد متعهد به تحقق اهداف تا سال ۲۰۳۰ هستند، این تحقیق نشان میدهد که با توجه به اهداف سیاستگزاری عمومی بیشتر، باید توجه بیشتری به دینامیک و پویایی بین بخشهای مختلف بین انرژی، آب، غذا، جنسیت و آموزش داشته باشیم.
این تحقیق توسط گروه کالج لندن انرژی و توسعه گجمعی و گروهی از محققان و دانشگاهیان در دانشگاه جهانی لندن انجام گرفت که در زمینه مسائل مربوط به انرژی در کشورهای کم درآمد و یا دارای درآمد متوسط با مشکل مواجه بودند.
یاکوب مولوگته، همکار مقاله و استاد سیاستگزاری انرژی و توسعه دانشگاه کالج لندن، گفت:
“این مقاله به ما کمک میکند تا از طریق جایگاه انرژی در سیستمهای اقتصادی و اجتماعی مان و نیز از طریق گسترش آن، ارتباط خود با محیط زیست را بهتر درک کنیم. این مقاله استدلال میکند با بررسی این وابستگیهای متقابل، انتقال به آینده انرژی پاک نمیتواند از اهداف مهم ایجاد یک جامعه عادلانهتر و درستتر جدا شود.
مؤسسه سلطنتی فناوری در استکهلم، از زمان تاسیس آن در سال ۱۸۲۷، تبدیل به یکی از برجستهترین دانشگاههای فنی و مهندسی در اروپا شده است و همچنین مرکز اصلی استعدادهای فکری و نوآوری است. این مؤسسه بزرگترین مؤسسه تحقیق و آموزش فنی سوئد است و به دانشجویان، محققان و اعضای هیئت علمی از سراسر جهان به پیشرفت دانش اختصاص داده شده است.
منبع: ساینس دیلی
برگردان: زهرا سعیدی، کارشناس ارشد سیاستگزاری عمومی
انتشار مطلب، با ذکر نام سایت سیاستگزاری عمومی ایران، بلامانع است.