چکیده: علیرغم نگاه مثبتی که در مورد نقش وب در گسترش واگرایی سیاسی وجود دارد، مطالعهای که توسط اقتصاددانان دانشگاه براون انجام شده، نشان میدهد که رشد اخیر واگرایی سیاسی در جوامعی که افراد آن حداقل از اینترنت و رسانههای اجتماعی استفاده میکنند، بیشتر است. این بدان معنی است که نمیتوان ادعا کرد که اینترنت مهمترین محرک این جریان است. جیسی. ام Jesse. M نویسنده و استاد اقتصاد دانشگاه براون بیان میکند:«یافتههای ما این موضوع را که اینترنت نقش مهمی در افزایش واگرایی سیاسی داشته است، را رد نمیکند». «اما در مورد برخی نظریات رایج پیرامون ارتباط بین قطببندی و اخبار آنلاین و رسانههای اجتماعی تردید وجود دارد». شاپیرو Shapiro مطالعهی جدیدتری را در مجموعهی آکادمی ملی علوم اخیراً انجام داده است، «استفادهی بیشتر از اینترنت با رشد سریعتر قطببندی در میان گروههای جمعیتی (در جوامع) ایالات متحده ارتباط نداشته است». نویسندگان بیان داشتند: «ما دریافتیم که گروههایی که حداقل استفاده را از اینترنت داشتند نسبت به گروههایی که استفادهی بیشتری از اینترنت داشتند بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ تغییرات زیادی را در قطببندی و واگرایی تجربه کردند». شاپیرو اظهار داشت: «من فکر میکنم اصلیترین متهم در توضیح افزایش سریع قطببندی و واگرایی سیاسی، احتمالاً وجود نیروهای گستردهتر و عمیقتر از اخبار دیجیتال است». |
علیرغم نگاه مثبتی که در مورد نقش وب در گسترش جریان واگرایی و قطببندی سیاسی وجود دارد، مطالعهای که توسط اقتصاددانان دانشگاه براون انجام شده، نشان میدهد که رشد اخیر قطببندی در جوامعی که افراد آن حداقل از اینترنت و رسانههای اجتماعی استفاده میکنند، بیشتر است. این بدان معنی است که طبق اطلاعات دادهها نمیتوان ادعا کرد که اینترنت مهمترین محرک این جریان است.
جیسی. ام Jesse. M نویسنده و استاد اقتصاد دانشگاه براون بیان میکند:«یافتههای ما این موضوع را که اینترنت نقش مهمی در افزایش واگرایی سیاسی داشته است، را رد نمیکند». «اما در مورد برخی نظریات رایج پیرامون ارتباط بین قطببندی و اخبار آنلاین و رسانههای اجتماعی تردید وجود دارد».
شاپیرو Shapiro مطالعهی جدیدتری را در مجموعهی آکادمی ملی علوم اخیراً انجام داده است، «استفادهی بیشتر از اینترنت با رشد سریعتر واگرایی سیاسی در میان گروههای جمعیتی (در جوامع) ایالات متحده ارتباط نداشته است». وی این مطالعه را همراه با Levi Boxell و Matthew Gentzkow از دانشگاه استنفورد انجام داد. این تحقیق بر پایهی تحقیقاتی انجام شده که در ماه مارس به عنوان مقالهای کاری ارائه شد و شامل اطلاعاتی برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ بود.
نویسندگان (این مقاله) خاطرنشان میسازند که بسیاری از مطالعات و اندازهگیریها نشان میدهند که آمریکاییها در سالهای اخیر بهطور فزایندهای دچار قطببندی شدهاند و محققان و مفسران متعددی بیان میدارند بخشی از افزایش قطببندی به دلیل افزایش رسانههای اجتماعی و اینترنت است. نکتهی مشترکی که این محققان به آن اشاره میکنند، شاپیرو و همکارانش در اینباره مینویسند: تمایل به منابع خبری آنلاین و یا محافل رسانههای اجتماعی برای ایجاد اتاقهای گفتگو، تمایل به فردگرایی را به وجود میآورد، که در آن مخالفان را به عاملان بیعدالتی و از بین برندهی فرصت گفتگوها متهم میکنند.
برای آزمون این فرضیه که وب محرک اصلی افزایش قطببندی و واگرایی است، شاپیرو و همکاران از دادههای مطالعات ملی انتخابات آمریکا (NAES) استفاده میکنند، که در آن یک نمایندهی ملی از سال ۱۹۴۸، به مصاحبهی رودررو با رأیدهندگان قبل و بعد از انتخابات میپردازد. طبق گزارشات ANES که اطلاعاتی را در رابطه با مسائل اجتماعی آمریکا، منازعات سیاسی، ارزشهای سیاسی و اجتماعی، درک و ارزیابی گروهها و نامزدها و سایر مسائل را جمعآوری میکند، آرشیوی دادهای از تحقیقات در علوم اجتماعی و رفتاری برای مطالعات به دست میدهند.
نویسندگان همچنین از دادههای نظرسنجی در مورد استفاده از رسانههای اجتماعی، که در مرکز تحقیقاتی پیو Pew موجود است، استفاده کردند که در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۰۸، ۲۰۱۱، ۲۰۱۲ و ۲۰۱۶ انجام شده و همچنین تمام سالهای انتخابات ریاست جمهوری از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ را پوشش میدهد.
شاپیرو و همکارانش به بررسی اینکه آیا عوامل جمعیتشناختی به ویژه سن، تأثیری بر ایجاد روندهای هشتگانه واگرایی سیاسی دارد پرداختند، تأثیر رأیگیری مستقیم تا اقدامات پارتیزانی بر واگرایی سیاسی. تمایلات مردم به احزاب جمهوریخواه و دموکرات، و شناخت طرفداران طرف مخالف و طرفداران حزب مورد علاقه در این روند نقش مثبت دارد.
اما در همهی هشت عامل (روش) مهم در ایجاد واگرایی و قطببندی، رفتن از گروه جوانی به گروه بزرگتر (گروه میانسالی) عامل مهمی بود. این مهم است چرا که سن یک عامل مهم در استفاده از اینترنت و رسانههای اجتماعی است. کمتر از ۴۰ درصد افراد ۶۵ سال و بالاتر و کمتر از ۲۰ درصد افراد ۷۵ سال و بالاتر ابراز داشتند که اطلاعات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را از طریق اینترنت بهدست آوردند. در مقابل بیش از ۷۵ درصد افراد ۱۸ تا ۳۹ سال اطلاعات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ را از طریق اینترنت به دست آورده بودند.
در گروه سنی بالای ۶۵ سال حس میهنپرستی (یا تعصبات حزبی) بر واگرایی و قطببندی تاثیرگذار بوده است، بهطوری که این عامل نسبت به گروه سنی ۱۸ تا ۳۹ سال ۳ برابر بیشتر بوده است، نویسندگان آن را به عنوان یک عامل مهم بهشمار میآورند.
نویسندگان بیان داشتند: «ما دریافتیم که گروههایی که حداقل استفاده را از اینترنت داشتند نسبت به گروههایی که استفادهی بیشتری از اینترنت داشتند بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۶ تغییرات زیادی را در قطببندی تجربه کردند».
نویسندگان نوشتند: «طبق مفروضات موجود، این واقعیت میتواند نشاندهندهی نقش مستقیم اینترنت و رسانههای اجتماعی در توضیح افزایش میزان واگرایی و قطببندی در سالهای اخیر باشد».
شاپیرو خاطرنشان میسازد که هرگونه توضیحی پیرامون قطببندی و واگرایی که استفاده از اینترنت و رسانههای اجتماعی را به عنوان عامل مهم شناسایی میکند، باید سرعت رشد حزبگرایی میان افرادی که استفاده محدود از اینترنت و استفادهی ناچیز از رسانههای اجتماعی دارند را مورد توجه قرار دهد.
شاپیرو اظهار داشت: «من فکر میکنم اصلیترین متهم در توضیح افزایش سریع قطببندی و واگرایی، احتمالاً وجود نیروهای گستردهتر و عمیقتر از اخبار دیجیتال است».
منبع: ساینس دیلی