چکیده خبر سیاستی: آفریقای محصور در خشکی، یک معجزه در حال گسترش است. کمتر از یک نسل پس از جنگ داخلی جنبش خشونت آمیز که روآندا را در ویرانهها قرار داد، این کشور در حال مبارزه با تلههای فقر است. از ۱ میلیارد نفری که زیر خط بینالمللی فقر زندگی میکنند بیشتر آنها در جوامع روستایی هستند که منابع طبیعی اطراف آنها به مانند یک شمشیر دو لبه وجود دارد. سیستمهای زیست محیطی وسیله معیشت را فراهم میکند، اما میزان بالای بیماریهای عفونی را از طریق بیماری های ناشی از آفات کشاورزی، جوندههایی همچون موش، انگلها و سایر ناقلان بیماری گسترش میدهد. همکاران جولی د لائو، استاد زیستشناسی در ایستگاه دریایی هاپکینز استنفورد، گفتند: “این دشمنان طبیعی با منابع روستاییان فقیر رقابت میکنند. آنها سرمایههای بیولوژیکی اعم از سلامتی انسان یا محصولات کشاورزی، دام، جنگل، حیات وحش، خاک و شیلات را مصرف کرده و هدر میدهند و به همین دلیل باعث خراب شدن معیشت و رفاه مردم میشوند.” طبق تحقیقی که در این زمینه انجام شده است، انتقال بیماریها و میزان بهبودی مهمترین عوامل تعیین کننده سلامت و ثروت درازمدت است. همچنین چارچوب بازخوردها، فرآیندها و پارامترهایی را که برای سنجش در مطالعات آینده فقر روستایی مهم هستند اندازه گیری میکند. |
آفریقای محصور در خشکی، یک معجزه در حال گسترش است. کمتر از یک نسل پس از جنگ داخلی جنبش خشونت آمیز که روآندا را در ویرانهها قرار داد، این کشور در حال مبارزه با تلههای فقر است.
امروزه “سرزمین هزاران تپه” یکی از قویترین اقتصادهای قاره آفریقا و سالمترین جمعیت جهان است. این داستان موفقیت به وسیله یک روش جدید برای مدلسازی فقر روستایی که میتواند مداخلات را برای بهبود اقتصاد، سلامتی و اکوسیستمها مورد توجه قرار دهد، به اثبات رسیده است.
متیو بوندز[۱] استاد دانشگاه پزشکی استنفورد گفت: معیشت روستایی توسط دیگر ارگانها در مجموعه سیستمهای بومی تحلیل میرفت، به طور کلیتاثیر محیط بر اقتصاد فقیر روستایی اساساً آنها را متفاوت از دیگر کشورهای توسعه یافته میسازد.
اقتصاد روستایی
از ۱ میلیارد نفری که زیر خط بینالمللی فقر زندگی میکنند بیشتر آنها در جوامع روستایی هستند که منابع طبیعی اطراف آنها به مانند یک شمشیر دو لبه وجود دارد. سیستمهای زیست محیطی وسیله معیشت را فراهم میکند، اما میزان بالای بیماریهای عفونی را از طریق بیماری های ناشی از آفات کشاورزی، جوندههایی همچون موش، انگلها و سایر ناقلان بیماری گسترش میدهد.
همکاران جولی د لائو، استاد زیستشناسی در ایستگاه دریایی هاپکینز استنفورد، گفتند: “این دشمنان طبیعی با منابع روستاییان فقیر رقابت میکنند. آنها سرمایههای بیولوژیکی اعم از سلامتی انسان یا محصولات کشاورزی، دام، جنگل، حیات وحش، خاک و شیلات را مصرف کرده و هدر میدهند و به همین دلیل باعث خراب شدن معیشت و رفاه مردم میشوند.”
این تصویر با نیاز به تعادل میان تغذیه و مراقبتهای بهداشتی با سرمایه گذاری در زمین، دام و محصولات، پیچیدهتر است. این تله پیچیده تعاملات منجر به آمارهای ناخوشایند میشود: بیش از ۷۵ درصد از فقیران روستایی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا و آسیای جنوب شرقی از بیماریهای عفونی میمیرند. این شرایط منجر به تله فقر میشود – ناتوانی در کسب درآمد آتی برای پسانداز و سرمایه گذاری. اگر کشاورز یا دام او ناسالم باشد، درآمد نیز دستخوش تغییر میشود.
درک تلههای فقر
این مطالعه که در نشریه محیط زیست و تکامل طبیعت منتشر شده است، گام مهمی در جهت درک فقر مستمر و پیدا کردن راهحل برای توسعه پایدار درازمدت است. این یک چارچوب نظری کلی برای مدل سازی معیشت و سلامت روستاییان فقیر با تجزیه و تحلیل عوامل محیطی، اقتصادی و اپیدمیولوژیک است.
کالیستوس نونگالا[۲]، ریاضیدان دانشگاه فلوریدا گفت “من، خانواده و دوستانم در روستا امرارمعاش میکردیم و جامعه من از یک بار مسئولیت مکرر از بیماریهای مرگبار ازقبیل مالاریا و ایدز رنج میبرد.
مدلهای این تحقیق نشان میدهد که انتقال بیماریها و میزان بهبودی مهمترین عوامل تعیین کننده سلامت و ثروت درازمدت است. همچنین چارچوب بازخوردها، فرآیندها و پارامترهایی را که برای سنجش در مطالعات آینده فقر روستایی مهم هستند اندازه گیری میکند. آنها میتوانند به شناسایی مسیرهای مؤثر در زمینه توسعه پایدار کمک کنند و بهتر بتوانند تواناییهای کشور را در برابر شوکهای اقتصادی، بهداشتی و محیطی پیشبینی کنند.
موضوع قابل توجه: حمایت عمده از قبیل تزریق سرمایه یا محصولات کشاورزی برای از بین بردن چرخه ضعیف بازخورد بین فقر و بیماری و ایجاد یک کشور در مسیر پیشرفت سالم کافی خواهد بود. با این حال، این رویکرد توسعه پذیرفته شده، تنها در مواقعی به حل موقت معضل کمک میکند. در این موارد، تنها تغییرات دائمی و پایدار سیستم میتواند توسعه اقتصادی پایدار و بهبود سلامت عمومی را ایجاد کند.
رواندا یک نمونه درخشان است که این خدمات را از طریق سیستمهای بیمه اجتماعی، دسترسی گسترده و قوی به مراقبتهای بهداشتی برای فقرا فراهم کرد که در نتیجه آن رشد اقتصادی چشمگیر صورت گرفت.
[۱] Matthew Bonds
[۲] Calistus Ngonghala
منبع: ساینس دیلی
برگردان: زهرا سعیدی، کارشناس ارشد سیاستگزاری عمومی
انتشار مطلب، با ذکر نام سایت سیاستگزاری عمومی ایران، بلامانع است.