چکیده خبر سیاستی: بر اساس یک مطالعه جدید توسط محققان دوک، یک برنامه آزمایشی، در مدارس ابتدایی، به طور متوسط ۱۰ درصد، غیبت را کاهش داد. غیبت مکرر با نمرات ضعیف یا پایین و در نهایت اخراج از دبیرستان مرتبط است. کودکان از خانههای فقیرنشین دارای غیبت بیشتری هستند که ممکن است به کاهش نمرات آزمون نیز منجر شود. همچنین، رها کردن دبیرستان، در میان کسانی که سال اول تحصیلات غیبت بیشتری دارند، بیشتر است. کاهش غیبتهای مکرر در سال اول مدرسه میتواند باعث افزایش مشارکت مدرسه، عملکرد تحصیلی و احتمالاً فارغ التحصیلی در دبیرستان شود. با توجه به ارتباط نزدیک بین دانش آموزان مدارس ابتدایی و معلمان آنها، برنامه پیشگیری، معلمان را برای کمک به کاهش غیبت راهنمایی میکند. بر این اساس، برنامهای توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه و کارکنان سیستم مدرسه کارولینای شمالی طراحی شد. در برنامه آزمایشی، ۲۰ معلم در گروه مداخله و ۲۰ نفر در گروه کنترل بودند. معلمان در گروه مداخله گزارش دادند که بازدید از خانه تأثیر مثبت بر روابط آنها با والدین و دانشآموزان دارد. در گروه مداخله، تقریبا ۴۰ درصد والدین ارتباطاتی را با معلمان از طریق نوشته، تلفن و یا شخصاً آغاز کردند. در نهایت این مطالعه شواهد محکمی یافت مبنی بر اینکه برنامه آزمایشی در کاهش غیبت یا تمایل به غیبت در میان دانشآموزانی که شش روز یا بیشتر از آن را از دست داده بودند، مؤثر است. این یکی از اولین مداخلات مدرسه ابتدایی برای انجام این کار است. |
بر اساس یک مطالعه جدید توسط محققان دوک، یک برنامه آزمایشی، در مدارس ابتدایی، به طور متوسط ۱۰ درصد، غیبت را کاهش داد. غیبت مکرر با نمرات ضعیف یا پایین و در نهایت اخراج از دبیرستان مرتبط است.
در حالی که اکثر تلاشها بر جلوگیری از فرار دانشآموزان متوسطه و دبیرستان از مدرسه متمرکز است، برنامه اولیه پیشگیری از مدرسه گریزی با دانشآموزان مقاطع ابتدایی اول و دوم مرتبط است. این آزمایش در پنج مدرسه در کارولینای شمالی مورد آزمون قرار گرفت.
این یکی از اولین برنامهها برای دانشآموزان مدارس ابتدایی است که در بهبود میزان غیبت مؤثر است.
فیلیپ کوک، استاد برجسته در دانشکده سیاستگزاری عمومی دولتی دوک، گفت: “این برنامه یک روش قابل قبول و موثر برای بهبود ارتباط بین معلم و والدین است و به عنوان یک نتیجه مهم برای بهبود حضور در مراکز آموزشی محسوب میشود. ما معتقدیم که این نتیجه برای کودکانی که در معرض حطر هستند، بسیار مهم است و به برقراری رابطه مثبت با مدرسه کمک میکند. ما انتظار موفقیت آنها را در طول تحصیلاتشان داریم.”
این مطالعه در مجله “بازنگری خدمات کودکان و نوجوانان” به صورت آنلاین نمایش داده میشود.
کودکان از خانههای فقیرنشین دارای غیبت بیشتری هستند که ممکن است به کاهش نمرات آزمون نیز منجر شود. همچنین، رها کردن دبیرستان، در میان کسانی که سال اول تحصیلات غیبت بیشتری دارند، بیشتر است. کاهش غیبتهای مکرر در سال اول مدرسه میتواند باعث افزایش مشارکت مدرسه، عملکرد تحصیلی و احتمالاً فارغ التحصیلی در دبیرستان شود.
با توجه به ارتباط نزدیک بین دانش آموزان مدارس ابتدایی و معلمان آنها، برنامه پیشگیری، معلمان را برای کمک به کاهش غیبت راهنمایی میکند. این برنامه توسط تیم تحقیقاتی دانشگاه و کارکنان سیستم مدرسه کارولینای شمالی طراحی شده است.
برای ایجاد یک رابطه خوب با والدین، از معلمان شرکت کننده خواسته شد که از خانههای همه دانشآموزان خود دیدن کنند. به هر معلم یک تلفن هوشمند و یک برنامه داده شده تا ارتباطات مکرر بین والدین و معلم برقرار شود.
معلمان به دادههای حضور دانشآموزان و شناسایی مشکلات حضور آنها مجهز شده و از یک سیستم آنلاین نیز بهرهمند شدند که به آنها کمک میکرد، موانع حضور، مانند مسائل بهداشتی، نیازهای والدین یا مشکلات حمل و نقل را ارزیابی کنند. سیستم آنلاین شامل پیشنهادات برای درمان و یا جبران مشکل است. همچنین مشاوره با کارکنان به معلمان کمک کرد تا بتوانند به طور کامل از منابع مدرسه و جامعه برای رسیدگی به مشکلات حضور رسیدگی کنند.
در برنامه آزمایشی، ۲۰ معلم در گروه مداخله و ۲۰ نفر در گروه کنترل بودند. معلمان در گروه مداخله گزارش دادند که بازدید از خانه تأثیر مثبت بر روابط آنها با والدین و دانشآموزان دارد. در گروه مداخله، تقریبا ۴۰ درصد والدین ارتباطاتی را با معلمان از طریق نوشته، تلفن و یا شخصاً آغاز کردند.
این برنامه حدود ۱۵۰ دلار برای هر دانشآموز هزینه میکند که شامل خرید تلفنهای هوشمند و پرداخت اضافی به برخی از معلمان برای زمان اضافی مورد نیاز جهت بازدید از خانه است.
این مطالعه شواهد محکمی یافت مبنی بر اینکه برنامه آزمایشی در کاهش غیبت یا تمایل به غیبت در میان دانشآموزانی که شش روز یا بیشتر از آن را از دست داده بودند، مؤثر است. این یکی از اولین مداخلات مدرسه ابتدایی برای انجام این کار است.
منبع: ساینس دیلی
برگردان: زهرا سعیدی، کارشناس ارشد سیاستگزاری عمومی
انتشار مطلب، با ذکر نام سایت سیاستگزاری عمومی ایران، بلامانع است.