مطالعه دانشگاه واترلو نشان میدهد سیاستهای تغذیهای میتواند یک ابزار ارزشمند برای کمک به دانشآموزان دبیرستانی جهت کاهش میزان مصرف قند و شکر باشد. این مطالعه مصرف نوشیدنیهای شیرین را میان ۴۱۰۰۰ دانشآموز دبیرستانی در انتاریو، جائی که مقررات تغذیه اجباری در مدرسه حاکم است و آلبرتا، جائی که مصرف تغذیه آزاد و اختیاری است، مورد مطالعه و مقایسه قرار میدهد. این مطالعه در طول سال تحصیلی ۲۰۱۴- ۲۰۱۳ انجام شد. این یافتهها نشان داد که میزان مصرف نوشیدنیهای قنددار در میان دانشآموزان آلبرتان ۱۶ درصد بیشتر از همتایانشان در انتاریو است که در فروش نوشیدنیهای قنددار در مدارس متوسطهاش از سال ۲۰۱۱ ممنوع شده است. کتلین گودین، پژوهشگر ارشد این مطالعه و کاندیدای دریافت دکتر در واتر میگوید: “ما باید استراتژیهایی را جهت بهبود و گسترش محیط اغذیهفروشی مدارس داشته باشیم تا دانشآموزان بتوانند انتخابهای سالمتر، جذابتر و قابل دسترستری داشته باشند؛ همچنین نگرشها، دانش، ارزشها و مهارتهای مربوط به غذا و تغذیه دانشآموزان را بهبود بخشد.” گودین اعلام میدارد: ” با توجه به نقش مهم رژیم غذایی در پیشگیری از بیماریهای مزمن، نوجوانان باید گروهی اولویتی برای مداخله باشند، زیرا عادات رژیم غذایی که در دوران کودکی و نوجوانی شکل میگیرد، اغلب تا بزرگسالی ادامه مییابد.” |
مطالعه دانشگاه واترلو نشان میدهد سیاستهای تغذیهای میتواند یک ابزار ارزشمند برای کمک به دانشآموزان دبیرستانی جهت کاهش میزان مصرف قند و شکر باشد.
این مطالعه مصرف نوشیدنیهای شیرین را میان ۴۱۰۰۰ دانشآموز دبیرستانی در انتاریو، جائی که مقررات تغذیه اجباری در مدرسه حاکم است و آلبرتا، جائی که مصرف تغذیه آزاد و اختیاری است، مورد مطالعه و مقایسه قرار میدهد. این مطالعه در طول سال تحصیلی ۲۰۱۴- ۲۰۱۳ انجام شد.
این یافتهها نشان داد که میزان مصرف نوشیدنیهای قنددار در میان دانشآموزان آلبرتان ۱۶ درصد بیشتر از همتایانشان در انتاریو است که در فروش نوشیدنیهای قنددار در مدارس متوسطهاش از سال ۲۰۱۱ ممنوع شده است.
کتلین گودین، پژوهشگر ارشد این مطالعه و کاندیدای دریافت دکتر در واتر میگوید: «این یافته نشان میدهند که ما در تلاش برای ارتقاء عادات غذایی سالم در میان نوجوانان با چه مسائلی روبهرو هستیم. ما باید استراتژیهایی را جهت بهبود و گسترش محیط اغذیهفروشی مدارس داشته باشیم تا دانشآموزان بتوانند انتخابهای سالمتر، جذابتر و قابل دسترستری داشته باشند؛ همچنین نگرشها، دانش، ارزشها و مهارتهای مربوط به غذا و تغذیه دانشآموزان را بهبود بخشد».
همچنین این مطالعه نشان داد که در وعدههای غذایی و میان وعدههایی که دانشجویان در خارج از مدرسه و در تعطیلات آخر هفته مصرف میکنند، مصرف نوشیدنیشان بیشتر از مصرف نوشیدنیشان در مدرسه است. گودین معتقد است این یافتهها نشان دهنده آن هستند که بسیاری از نوجوانان اوقات فراغتشان را چگونه سپری میکنند، مانند رفتن به غذاخوریها، رویدادهای ورزشی و کنسرتها، یا خرید – همه مکانهایی که نوشیدنیهای شیرین به راحتی در دسترس هستند.
گودین اعلام میدارد: “یافتههای ما نشان میدهند که در عین حال که استانداردهای تغذیهای در مدارس میتوانند در کاهش مصرف نوشیدنیهای قنددار شیرین تأثیر بگذارند، اما تنهای اجرای این استانداردها در کاهش مصرف نوشیدنیهای شیرین در نوجوانان مؤثر نخواهند بود. با توجه به نقش مهم رژیم غذایی در پیشگیری از بیماریهای مزمن، نوجوانان باید گروهی اولویتی برای مداخله باشند، زیرا عادات رژیم غذایی که در دوران کودکی و نوجوانی شکل میگیرد، اغلب تا بزرگسالی ادامه مییابد.”
طبق مطالعات پیشین، در کانادا، نوجوانان بزرگترین گروه مصرف کنندگان نوشیدنیهای قنددار هستند و بسیاری از دانشآموزان مدرسهای روزانه این نوشیدنیها را مصرف میکنند. مصرف نوشیدنیهای ملایم (بدون الکل) و سایر نوشیدنیهای شیرین با افزایش میزان چاقی، بیماریهای قلبی و عروقی و جذب کمتر ویتامینها و مواد مغذی ارتباط دارد.
یافتههای این تحقیق توسط گروه تحقیقاتی COMPASS در واترلو جمعآوری شده که هدف آن تولید دانش و شواهد لازم برای پشرفت جوانان است.
منبع: ساینس دیلی
برگردان: زهرا سعیدی، کارشناس ارشد سیاستگزاری عمومی
انتشار مطلب، با ذکر نام سایت سیاستگزاری عمومی ایران، بلامانع است